Despre mine

Numele meu este Coca Reit (Cristina) și din anul 2000 mă ocup de arta Feng Shui. Am studiat la București cu domnul Teodor Vasile știința Feng Shui Vas Tu. Apoi, în anul 2006 am fost prima persoană din Romania care a urmat cursurile de Feng Shui cu cea mai mare maestră Feng Shui din Malaezia, Lillian Too. La acest Master Practitioner Course am luat locul 3, și de atunci, am ajutat mulți oameni să-și schimbe viața și să-și rezolve problemele prin amenajarea și echilibrarea casei / firmei.

De-a lungul carierei mele de consultant Feng Shui am fost de multe ori surprinsă să văd că oamenii și-au aranjat o parte din mobilă sau din casă respectând principiile Feng Shui, fără să știe însă acest lucru. De fapt, ei au respectat regulile străvechi românești de amenajare a spațiului, reguli care s-au transmis pe cale orală din moși-strămoși.
Mulți oameni m-au întrebat dacă nu avem și un Feng Shui românesc, deoarece nu suportă simbolurile și statuetele din alte religii și culturi.
Așa mi-a venit ideea de a cerceta în detaliu aceste aspecte și așa s-a născut acest site, Feng Shui Românesc.

Site-ul se adresează tuturor celor care vor să trăiască mai bine, să aibă o viață împlinită, și care vor să-și echilibreze casa, fie prin produse tradiționale românești, fie prin produse asiatice.

România are o bogată tradiție de spiritualitate, folclor și cunoștințe legate de energiile naturii și locuinței, care sunt paralele cu principiile Feng Shui.

Românii au avut dintotdeauna un respect profund pentru natură, așa că elementele din natură se regăsesc în viața și în casele românilor. Multe simboluri din tradiția românească au valoare de protecție sau de bun augur. Diferite simboluri, regăsite mai ales pe ii, cuverturi sau vase aduc abundență și noroc.
Energia unei locuințe este armonizată folosind materiale precum lâna, lemnul, ceramica, piatra și metalul, care sunt des întâlnite în tradiția românească.
Amplasarea patului în cultura românească este identică cu cea din arta Feng Shui asiatică: patul nu se pune pe linia ușii și nici între ușă și geam. Mai mult de atât, românii au și o expresie pentru patul pus greșit. Se spune că doarme în „poziția mortului”, o poziție complet greșită.
Ritualurile de abundență și bunăstare sunt bine-cunoscute în tradiția românească. Dacă în Asia există Dansul Dragonului, în România există Dansul Călușarilor și ritualurile din seara sărbătorii de Sânziene sau tradiția de a arunca busuioc sau grâu în casă pentru noroc și prosperitate.
În tradiția românească, culorile au semnificații speciale. De exemplu, roșul simbolizează dragostea și pasiunea, albastrul reprezintă pacea și calmul, iar alb reprezintă puritatea. Aceste culori pot fi utilizate în zonele corespunzătoare din Feng Shui.

Clopotele și fluierele sunt instrumente tradiționale românești care pot fi folosite pentru a curăța și a energiza spațiul, similar cu folosirea clopoțeilor de vânt în Feng Shui. Și lista poate continua.

Pe măsură ce veți pune în practică informațiile din acest site și veți vedea schimbări favorabile în viața dumneavoastră, veți aprecia tot mai mult elementele românești, precum ceramica, țesăturile sau lucrările în lemn. Acestea vă vor decora casa, aducându-vă un plus de energie și autenticitate.

Să aveți succes!

Produsul a fost adăugat în coș.
0 items - 0,00 lei